CRG Discussion Forum
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
October 25, 2014, 11:10:36 AM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
Welcome to the CRG Discussion Forum!
Forum registration problems: Make sure you enter your email correctly and you check your spam box first. *Then* email KurtS2@gmail for help.
105769 Posts in 12347 Topics by 4759 Members
Latest Member: RSSSFanatic
* Home Help Search Login Register
+  CRG Discussion Forum
|-+  Camaro Research Group Discussion
| |-+  Maintenance
| | |-+  Muncie M-21 Help
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Muncie M-21 Help  (Read 2772 times)
mcp
Newbie
*
Posts: 8


View Profile Email
« on: November 09, 2007, 05:13:57 PM »

During hard de-accelleration in fourth gear @high RPM and let off the gas, my transmission jumps out of gear.  Fourth gear and only fourth gear.  Does anyone else have the same sympton and does anyone know the fix?
Logged
Marty
CRG Member
*****
Posts: 112


View Profile
« Reply #1 on: November 09, 2007, 09:39:30 PM »

My trans does that too. I've been told the synchros are bad.
Logged

Martin Foltz
CRG Member
68 Van Nuys Camaro
68Zproject
Hero Member
*****
Posts: 1624



View Profile Email
« Reply #2 on: November 10, 2007, 02:24:20 AM »

From my dark past I remember that as a bad synchro.
Logged

68Z28
fireZ
Hero Member
*****
Posts: 548



View Profile
« Reply #3 on: November 10, 2007, 08:15:30 AM »

I had that happen and it was the syncros
Logged

1968 Z28 LA Built
LIC # RPO Z28
x77-69z28
Hero Member
*****
Posts: 807



View Profile
« Reply #4 on: November 12, 2007, 02:55:16 PM »

yup. the brass rings in the three four synchro. it is an easy fix. jerry will do it for you.
Logged

69 x77 burnished brown, 711 int 05A bought in 78
67 rs/ss 350 butternut yellow 4 speed 2nd owner
70 Z28 forrest green, green int, M40, bk vinyl roof PROJECT
99 SS hugger orange 6spd NO TTOPS bought new 1 of 54
11 cts-v blk diamond  edition wagon 556hp sick!
Jerry@CHP
CRG Member
*****
Posts: 1445



View Profile Email
« Reply #5 on: November 13, 2007, 08:51:22 AM »

It's not the synchros, it's the 3-4 slider that causes that.  The brass rings slow the gear down so it can go into the next gear.  When a trans grinds when going into gear, that is the brass rings going bad.

Jerry
Logged
fireZ
Hero Member
*****
Posts: 548



View Profile
« Reply #6 on: November 13, 2007, 12:26:00 PM »

Thanks for the info. Jerry,I was told it was my syncros also and it did not fix the problem.
Logged

1968 Z28 LA Built
LIC # RPO Z28
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.073 seconds with 17 queries.