CRG Discussion Forum
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 20, 2014, 05:48:11 AM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
Welcome to the CRG Discussion Forum!
Forum registration problems: Make sure you enter your email correctly and you check your spam box first. *Then* email KurtS2@gmail for help.
103273 Posts in 12153 Topics by 4689 Members
Latest Member: merle
* Home Help Search Login Register
+  CRG Discussion Forum
|-+  Camaro Research Group Discussion
| |-+  Maintenance
| | |-+  Oil Leak
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Oil Leak  (Read 1845 times)
bobvickers
Member
***
Posts: 22


View Profile
« on: July 14, 2006, 10:02:14 AM »

Our Muncie 4 speed (original to the 1967 Camaro) leaks oil around the input shaft. There is no seal behind the front cover. We understand that this was fixed in either 68 or 69.

Does anyone know of a fix for the leak in the early transmitions?

Thanks in advance

Bob
Logged
JohnZ
CRG Member
*****
Posts: 4066


View Profile Email
« Reply #1 on: July 14, 2006, 10:07:15 AM »

Muncies never had a seal at the front bearing - lube that made its way through the bearing was deflected by the nut, ran down the inside of the flange on the bearing retainer, and drained back into the case through the drainback hole. Make sure the bearing retainer gasket is installed correctly and isn't blocking the drainback channel. Many report that running the lube level about 1/2" below the fill hole (instead of even with the bottom of the hole) minimizes this issue.
Logged

'69 Z/28
Fathom Green
CRG
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.082 seconds with 17 queries.