CRG Discussion Forum
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
November 21, 2014, 07:24:58 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
Welcome to the CRG Discussion Forum!
Forum registration problems: Make sure you enter your email correctly and you check your spam box first. *Then* email KurtS2@gmail for help.
106450 Posts in 12410 Topics by 4785 Members
Latest Member: Bolaro 67 SS350
* Home Help Search Login Register
+  CRG Discussion Forum
|-+  Camaro Research Group Discussion
| |-+  Maintenance
| | |-+  327 noise.?
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: 327 noise.?  (Read 2675 times)
ChopChop
Newbie
*
Posts: 18


View Profile Email
« on: August 08, 2008, 01:29:48 AM »

Hi all, i have not had allot of experience yet with camaro's and hope someone could point me in the right direction? Now i have a stock 69 convertible with the original 327 with 2bb. the engine runs fine and sounds fine when stationary, however when driving and i plant the foot and load up the engine there is a distinctive "rattle" sound, at first i thought it was a loose baffle in the muffler, but now im not sure. The sound only appears when there is a good load on the engine.

i know its very hard to diagnose over the net but any thoughts?
Logged
Sauron327
Hero Member
*****
Posts: 861



View Profile
« Reply #1 on: August 08, 2008, 07:39:16 AM »

Does the noise occur when the car is parked and you crack the throttle? And can you hear it under the hood coming from the motor? Is it a steady or inconsistent sound? Yes, it is difficult as a "rattle" would indicate something other than the engine. Pointing more towards a loose baffle as the change in flow of exhaust and the motion and torque while driving distrupt the innards.
Logged
jdv69z
Hero Member
*****
Posts: 659


69 RS Z/28 52E


View Profile Email
« Reply #2 on: August 08, 2008, 07:49:45 AM »

Could it be the pinging you can get from too low octane gasoline?

Jimmy V.
Logged

Jimmy V.
ChopChop
Newbie
*
Posts: 18


View Profile Email
« Reply #3 on: August 08, 2008, 07:50:44 AM »

No "rattle" when its in park and you stick the foot down, it sounds very clean. It only seems to do it when im driving under load\accelerating hard. I thought a baffle at first but if it is a baffle wouldnt it do it in park as well..?
As it only does it when moving i cant pick exactly where its coming from, its somwhere in the front half and thats about as good as i can get without a little stunt driving....  Grin
Logged
ChopChop
Newbie
*
Posts: 18


View Profile Email
« Reply #4 on: August 08, 2008, 07:53:03 AM »

I'm just using reg unleaded, i havnt tried anything with a high octane level, i did try using some lead additive but it didnt make any difference
Logged
JohnZ
CRG Member
*****
Posts: 4141


View Profile Email
« Reply #5 on: August 08, 2008, 10:19:44 AM »

A "rattle" under load is generally "pinging" or detonation - check your ignition timing setting and make sure your centrifugal advance weights in the distributor aren't stuck.
Logged

'69 Z/28
Fathom Green
CRG
Sauron327
Hero Member
*****
Posts: 861



View Profile
« Reply #6 on: August 08, 2008, 11:27:42 AM »

 Good call John. Did not think to use pinging for synonym for "rattle"
Logged
ChopChop
Newbie
*
Posts: 18


View Profile Email
« Reply #7 on: August 08, 2008, 05:35:10 PM »

i shall check the timing and distributor, ill let you know how it goes....Thanks
Logged
ChopChop
Newbie
*
Posts: 18


View Profile Email
« Reply #8 on: August 11, 2008, 03:27:13 AM »

Well johnZ you were spot on the timing was too advanced, running well now thanks for the advice...
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.068 seconds with 17 queries.