CRG Discussion Forum
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 22, 2014, 02:03:25 AM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
Welcome to the CRG Discussion Forum!
Forum registration problems: Make sure you enter your email correctly and you check your spam box first. *Then* email KurtS2@gmail for help.
107637 Posts in 12512 Topics by 4813 Members
Latest Member: fsc66
* Home Help Search Login Register
+  CRG Discussion Forum
|-+  Camaro Research Group Discussion
| |-+  Originality
| | |-+  Cruise control?
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Cruise control?  (Read 2466 times)
tgifford5
Newbie
*
Posts: 8


View Profile Email
« on: January 18, 2006, 09:53:57 PM »

Was cruise control an option on a 69 camaro RS? Huh
Logged
JohnZ
CRG Member
*****
Posts: 4163


View Profile Email
« Reply #1 on: January 19, 2006, 01:25:30 PM »

Nope, it wasn't available from the factory - only as a dealer-installed accessory.
Logged

'69 Z/28
Fathom Green
CRG
tgifford5
Newbie
*
Posts: 8


View Profile Email
« Reply #2 on: January 19, 2006, 03:39:38 PM »

Thanks, because I was finding some cruise control modules and vacuum lines on my car.  But not everything was hooked up.  I was also seeing some pictures in my 69 camaro factory repair manual of the same parts.  But not seeing cruise control in pictures of peoples cars.  Thanks again.   Smiley
Logged
bc69
Member
***
Posts: 221



View Profile Email
« Reply #3 on: April 20, 2014, 08:47:26 PM »

Any more info out there now on cruise controls. I have a 67 SS with dealer install unit. Need info or help tuning unit!
Logged

Brad
RSSS
ZLP955
Hero Member
*****
Posts: 524



View Profile
« Reply #4 on: April 20, 2014, 09:08:31 PM »

Is it definitely a dealer-installed setup on your car? RPO K30 was a factory option for 67 and 68, the 67 AIM has some 5 or 6 pages on how to install and adjust it on initial assembly. There may also be some information in the 1967 Chassis Service and Chassis Overhaul manuals. There is a sticky HERE with links to download those Manuals.
Logged

Tim - 04A VN '69 z/28 69-69 715 ex-E/MP
bc69
Member
***
Posts: 221



View Profile Email
« Reply #5 on: April 20, 2014, 09:14:54 PM »

I don't have the 67 aim yet but on order. Just had car short time and in info mode right now.
It's a late 66 build and attempting to get all working as stock. Cruise does work but hunts bad.
Logged

Brad
RSSS
bc69
Member
***
Posts: 221



View Profile Email
« Reply #6 on: June 16, 2014, 10:37:30 PM »

Can someone fed me a pic of cruise hose routing and description from the 67 chassis service manual?
I have 69 and it shows unit with single hose servo. Mine is 2 hose
Logged

Brad
RSSS
big iron
Hero Member
*****
Posts: 525


View Profile Email
« Reply #7 on: June 16, 2014, 11:54:26 PM »

Everything you need for correct installation is in the 67 AIM. Do not use 68-69 info as CC system installation was changed in 68.
Wiring was changed and firewall piercing was changed for new servo bracket. Vac. line routing hole piercing was also changed.
Get the 67 Chassis Service Manual for description of components and how they work. Get the books you will need them.
Your servo should have 2 vac. lines as servo is the same for all 3 years.
Bob
Logged
bc69
Member
***
Posts: 221



View Profile Email
« Reply #8 on: June 17, 2014, 07:16:28 AM »

Yes I know Mine is 2 tube and I have the 67 aim and the pics suck. I have the 69 chassis service book and it
Has great photos of that system. Was hoping the 67 shows the earlier two tube system in the same manor.
I have most books but hadn't yet got this one.
Thanks
Logged

Brad
RSSS
ZLP955
Hero Member
*****
Posts: 524



View Profile
« Reply #9 on: June 17, 2014, 08:13:32 AM »

Did you download the 67 Chassis Service and Overhaul Manuals from the link in reply #4 above?
Logged

Tim - 04A VN '69 z/28 69-69 715 ex-E/MP
big iron
Hero Member
*****
Posts: 525


View Profile Email
« Reply #10 on: June 17, 2014, 09:08:40 AM »

I don't have the 67 aim yet but on order. Just had car short time and in info mode right now.
It's a late 66 build and attempting to get all working as stock. Cruise does work but hunts bad.

You  should check the Vac. release switch as it is the main cause of vac. problems.
Bob
Logged
bc69
Member
***
Posts: 221



View Profile Email
« Reply #11 on: June 17, 2014, 10:29:21 AM »

Unit is surging. Been a few since had my hands on one and remember little. Checked chain. I know hoses need to be changed but not sure of proper routing. Check this first. Suggestions welcome
Logged

Brad
RSSS
bc69
Member
***
Posts: 221



View Profile Email
« Reply #12 on: June 17, 2014, 04:45:12 PM »

Yeah Tim I just just did. Tried a whole back and not wouldnt
Logged

Brad
RSSS
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.077 seconds with 17 queries.