Author Topic: Wiper motor wiring  (Read 3703 times)

69aus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Wiper motor wiring
« on: May 16, 2007, 11:41:33 PM »
Could someone please post a photo of a 69 wiper motor on the firewall showing the wiring colours. I have had the motor checked - ok.  Replaced the dash switch, but still wont work  ??? The original sockets have gone so have put individual terminals on the light blue/dark blue wire and yellow but no joy. Earth is ok according to a ohmeter, as is the earth on the dashswitch.
Is the yellow wire the only source of 12volts for the wiper motor ?? Note I am not using the washer section,just the wiper
Appeciate any assistance as is driving me mad  >:(

rich69rs

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 899
  • LF7/M35/Z22/Z87
    • View Profile
Re: Wiper motor wiring
« Reply #1 on: May 17, 2007, 03:42:51 AM »
Hope these help.  Currently on the road and cannot look at the car itself.  Following were taken when putting the front end back together on my '69RS back in 2005.  Since mine is a RS, there is additional wiring for the diverter valve for the headlight washers.

First of two pictures.

Richard
« Last Edit: May 17, 2007, 03:46:09 AM by rich69rs »
Richard Thomas
1969 RS

rich69rs

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 899
  • LF7/M35/Z22/Z87
    • View Profile
Re: Wiper motor wiring
« Reply #2 on: May 17, 2007, 03:44:44 AM »
Second pic.
Richard Thomas
1969 RS

JohnZ

  • CRG Member
  • *****
  • Posts: 4267
    • View Profile
Re: Wiper motor wiring
« Reply #3 on: May 17, 2007, 02:56:09 PM »
Here's a diagram for a test hookup I grabbed from camaros.net a year or so ago that may be helpful.
'69 Z/28
Fathom Green
CRG

69aus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Wiper motor wiring
« Reply #4 on: May 17, 2007, 10:26:49 PM »
Thanks for the help guys, will have another go this weekend

zbo2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Wiper motor wiring
« Reply #5 on: May 20, 2007, 03:13:52 PM »
it really ticks me off that some of these pictures won't open. rich69rs's photos open with no problem, however johnz's will not. sure would like to figure this out. most of the pictures uploades that way will not open yet a few do. anybody have an answer......
ok, i found that if i save the picture to my computer it will open ::) is there a way to figure out why it won't open with out saving it.....i hate to have to save and delete all the time to view the photos...
« Last Edit: May 20, 2007, 03:20:25 PM by zbo2 »

GaryL

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 538
  • Marilyn and me
    • View Profile
Re: Wiper motor wiring
« Reply #6 on: May 20, 2007, 03:35:27 PM »
it really ticks me off that some of these pictures won't open. rich69rs's photos open with no problem, however johnz's will not. sure would like to figure this out. most of the pictures uploades that way will not open yet a few do. anybody have an answer......
ok, i found that if i save the picture to my computer it will open ::) is there a way to figure out why it won't open with out saving it.....i hate to have to save and delete all the time to view the photos...

Windows. Go figure. :-\
Gary

Lemans Blue X33. DZ, M20, manual steering. Only BU code rear end is original.

JohnZ

  • CRG Member
  • *****
  • Posts: 4267
    • View Profile
Re: Wiper motor wiring
« Reply #7 on: May 20, 2007, 06:57:11 PM »
Direct opening of the photos may be blocked by your firewall settings.
'69 Z/28
Fathom Green
CRG