Author Topic: Ignitio  (Read 567 times)

bramca

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Ignitio
« on: June 03, 2016, 07:14:08 PM »
So I'm the proud new owner of a 1967 camaro and trying relearn many of the things I've forgotten.  I had just cleaned off some gunk off the carburetor and the car was ideling in the driveway and shut off.  When trying to restart, it turns over, but no spark. Looking for help to diagnosis if this might be a simple new ignition switch repair of any other suggestion.  There is gas in the car and visible in the gas filter, so not thinking it's a fuel pump.  Weird that it's running fine, then poof.  Any suggestions will help and give me something to do this weekend.

1969Z27

  • Member
  • ***
  • Posts: 181
    • View Profile
Re: Ignitio
« Reply #1 on: June 04, 2016, 12:24:59 AM »
How did you clean the carb? Did any spray or water get into distributor? Check for 12 volts on + side of coil with switch on?
Russ 
68 RS L22/M20
69 SS L48/MC1

BULLITT65

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3369
    • View Profile
Re: Ignitio
« Reply #2 on: June 04, 2016, 06:51:25 PM »
You say your turning the car over but no spark, but then your saying there is gas in the filter. So did you actually check to see the spark plugs firing? when you flip the throttle do you actually see gas coming out of the squirters?
1969 garnet red Z/28 46k mile unrestored X77
-Looking for 3192477 (front) spiral shocks 3192851 (rear)
-Looking for an original LOF soft ray windshield
-Looking for original Delco side post negative battery cable part # 6297651AV