CRG Discussion Forum
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
December 22, 2014, 04:22:10 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
Welcome to the CRG Discussion Forum!
Forum registration problems: Make sure you enter your email correctly and you check your spam box first. *Then* email KurtS2@gmail for help.
107653 Posts in 12513 Topics by 4814 Members
Latest Member: speedyb
* Home Help Search Login Register
+  CRG Discussion Forum
|-+  Camaro Research Group Discussion
| |-+  Restoration
| | |-+  Another 67 RS headlight thread - sorry :-((
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Another 67 RS headlight thread - sorry :-((  (Read 472 times)
Danishbanker
Member
***
Posts: 62



View Profile WWW Email
« on: August 11, 2014, 01:57:08 AM »

I am pulling my hair - or at least the rest of it...... :-(


My left headlight door has allways worked - until a few mounths ago, where I had to remove the complete tacho gauge cluster in the dash, and I cant say NO to that I have been messing around with the wires on and behinde the light switch - could that be the case ??

The door opens nicely when I turn on the light - but it do not close again when I turn off the light. If i manuel try to close the door, and let go, it opens again ( when the light is on )

I have been checking the 2 limit switces that they work when to button is pushed.

Anyone? please chip in ;-)

Thanks
Claus, Denmark
Logged

* 55 Chevy Bel Air
* 67 Camaro RS
* Harley Fatboy
www.bankmand.com
cook_dw
Hero Member
*****
Posts: 1007



View Profile Email
« Reply #1 on: August 11, 2014, 06:58:54 AM »

First 2 things that come to mind is either you have a grounding problem or the diode could be bad from the wire going to the ignition switch.
Logged

Darrell Cook

1967 LeMans Blue SS/RS L35 clone
1968 Rallye Green SS L78 - unrestored original
1968 Matador Red Z28
Danishbanker
Member
***
Posts: 62



View Profile WWW Email
« Reply #2 on: August 11, 2014, 07:14:41 AM »

First 2 things that come to mind is either you have a grounding problem or the diode could be bad from the wire going to the ignition switch.

Groundproblem has been on my mind - but where to look, on the ignictionswitch ?? where is the diode located ?
Logged

* 55 Chevy Bel Air
* 67 Camaro RS
* Harley Fatboy
www.bankmand.com
cook_dw
Hero Member
*****
Posts: 1007



View Profile Email
« Reply #3 on: August 11, 2014, 08:27:50 AM »

Diode is in the RS under dash wiring harness.  It will be wrapped up in cloth tape.  Just check voltage through the wire.  You should have voltage one way and not the other.
Logged

Darrell Cook

1967 LeMans Blue SS/RS L35 clone
1968 Rallye Green SS L78 - unrestored original
1968 Matador Red Z28
Danishbanker
Member
***
Posts: 62



View Profile WWW Email
« Reply #4 on: August 11, 2014, 08:37:38 AM »

Just check voltage through the wire.  You should have voltage one way and not the other.

With light and/or ignition on or off ??
Logged

* 55 Chevy Bel Air
* 67 Camaro RS
* Harley Fatboy
www.bankmand.com
Carbuff
Newbie
*
Posts: 5


View Profile Email
« Reply #5 on: August 11, 2014, 10:43:43 PM »

Have you messed with the relay board under the fender? Whenever mine act up I can usually jiggle one of the plugs on one of the relays and it all works fine again. Mine are the original DD relays. I dont know if youve replaced the whole relay board with new, your car looks a lot nicer than mine. LOL.
Logged
cook_dw
Hero Member
*****
Posts: 1007



View Profile Email
« Reply #6 on: August 12, 2014, 07:50:55 AM »

Just check voltage through the wire.  You should have voltage one way and not the other.

With light and/or ignition on or off ??


With lights off and ignition on.  Also do as Carbuff suggested if you havent already..

Logged

Darrell Cook

1967 LeMans Blue SS/RS L35 clone
1968 Rallye Green SS L78 - unrestored original
1968 Matador Red Z28
Danishbanker
Member
***
Posts: 62



View Profile WWW Email
« Reply #7 on: August 12, 2014, 08:01:13 AM »

please dont ask - what I did og how... but after pulling wires apart og put the together the light door now works perfect ;-)

Now I will atend the right one - it has never worked and I have a new motor for it.

IŽll bee back ;-)

Thanks
Claus
Logged

* 55 Chevy Bel Air
* 67 Camaro RS
* Harley Fatboy
www.bankmand.com
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.074 seconds with 18 queries.