CRG Discussion Forum
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
October 21, 2014, 03:55:35 AM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
Welcome to the CRG Discussion Forum!
Forum registration problems: Make sure you enter your email correctly and you check your spam box first. *Then* email KurtS2@gmail for help.
105581 Posts in 12330 Topics by 4753 Members
Latest Member: stpatrick
* Home Help Search Login Register
+  CRG Discussion Forum
|-+  Camaro Research Group Discussion
| |-+  General Discussion
| | |-+  Need help with 1967 RS headlights
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Need help with 1967 RS headlights  (Read 394 times)
Danishbanker
Member
***
Posts: 62



View Profile WWW Email
« on: April 21, 2014, 11:27:59 AM »

Hi

My right headligt door is not workring - and I need to find out where the problem is - hope somebody can explane what to do and how to do ?!?! ;-)

I could open and close the door by hand - so I have removed the cover and plate.

I have the 1967-69 Restauration guide and on page 58 there is a drawing where I can see the inboard and outboard limit switch and the motor etc.

How do I check where the malfuncion is ??

Thanks for any help
/Claus
Logged

* 55 Chevy Bel Air
* 67 Camaro RS
* Harley Fatboy
www.bankmand.com
janobyte
Hero Member
*****
Posts: 752


1968 z/28

bajcer@msn.com
View Profile Email
« Reply #1 on: April 21, 2014, 11:52:42 AM »

Do you have an OHM meter ?  Or 12V test light ?

Power to the motor ?  Operate one way and not the other ? 

For starters un plug the motor and have some one operate the system while checking for power in the harness you had plugged into it ( feeder from limit switches---relay board )

I'm at work today ,can email you copies of the 67 instruction/troubleshooting guide tomorrow. Only problem I ever had was one of the motors went bad when the car was about 22 years old.

Logged
Danishbanker
Member
***
Posts: 62



View Profile WWW Email
« Reply #2 on: April 21, 2014, 04:05:55 PM »

Do you have an OHM meter ?  Or 12V test light ?

I'm at work today ,can email you copies of the 67 instruction/troubleshooting guide tomorrow. Only problem I ever had was one of the motors went bad when the car was about 22 years old.

Yes I have both.

They didnt work any way - IŽll try to locate the motor and limit switches tomorrow - but the guide would be great, thanks ;-)

Regards
claus@bankmand.com
Logged

* 55 Chevy Bel Air
* 67 Camaro RS
* Harley Fatboy
www.bankmand.com
rick 67
Member
***
Posts: 42



View Profile Email
« Reply #3 on: April 22, 2014, 09:19:48 AM »

Here is what I have !
Rick
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151302994429803.498169.514909802&type=3
Logged
janobyte
Hero Member
*****
Posts: 752


1968 z/28

bajcer@msn.com
View Profile Email
« Reply #4 on: April 22, 2014, 09:51:43 AM »


Hey thanks ! Great link ,I was going to copy and email him the attachments from what I have, you provided something better...this is what makes CRG a great site.
Logged
Danishbanker
Member
***
Posts: 62



View Profile WWW Email
« Reply #5 on: April 22, 2014, 01:50:47 PM »

Thanks guys ;-)

IŽll forward the link to work tomorrow and print it out - and then try to read AND understand it with my dictinary ;-)

Before I saw this I took out the hole doorpiece ( it didnt work any way at all ) - I dont think I can messyre anything in the wire harness going til the motor. I can test the 2 limit switches, and they work fine.

If I put the 2 wires to the batteri - should the door move if the motor is okey ??

Regards
Claus, Denmark
Logged

* 55 Chevy Bel Air
* 67 Camaro RS
* Harley Fatboy
www.bankmand.com
janobyte
Hero Member
*****
Posts: 752


1968 z/28

bajcer@msn.com
View Profile Email
« Reply #6 on: April 22, 2014, 02:22:49 PM »

yes, reverse hookup for opposite way.
Logged
Danishbanker
Member
***
Posts: 62



View Profile WWW Email
« Reply #7 on: April 22, 2014, 02:59:25 PM »

Hmm not sure I understand - sorry :-((

If the motor does not operate if I connect the wires to he batteri in any way - the motor is broken, right ??
Logged

* 55 Chevy Bel Air
* 67 Camaro RS
* Harley Fatboy
www.bankmand.com
cook_dw
Hero Member
*****
Posts: 910



View Profile Email
« Reply #8 on: April 22, 2014, 04:17:07 PM »

Yes the purple and black pigtail.  If you can not get it to power up by either way then the motor is bad.
Logged

Darrell Cook

1967 LeMans Blue SS/RS L35 clone
1968 Rallye Green SS L78 - unrestored original
1968 Matador Red Z28
rsr
Member
***
Posts: 110


View Profile Email
« Reply #9 on: April 22, 2014, 08:51:44 PM »

 Retro electro has some nice motors.I just put some on my 67..Haven't gotten my relays mounted yet..........
Logged
Mike S
Hero Member
*****
Posts: 1126



View Profile
« Reply #10 on: April 22, 2014, 08:57:22 PM »

 I am fairly certain the block piece under the shrink wrap is a thermo cut-out and it may be bad. It is wired in series with the motor feed line.
This was to save motors from burning out (in theory) when they were prevented from moving due to iced doors in the winter.
This is from memory and having fixed a few 28 years ago so I may be wrong but I don't think so.
 I am sure I have a few used spares in storage.

Mike
Logged

67 LOS SS/RS L35 Hardtop - Original w/UOIT
67 NOR SS/RS L35 Convertible - Restored
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.072 seconds with 18 queries.